Iată ce fel de prieten ești în funcție de zodia ta

Berbec
(21 martie – 19 aprilie)

Tu ești tipul de prieten aventuros. Oamenii iubesc să te aibă în cercul lor pentru că îi împingi să facă lucruri pe care ei nu ar avea curajul să le facă pe cont propriu.
Vrei ce este mai bun pentru prietenii tăi și știi că aceste lucruri, adesea, îi scot din zona de confort. Totuși, oamenii devin mai buni, o versiune mai completă a lor atunci când sunt prieteni cu tine.

Taur
(20 aprilie – 21 mai)

Ești cel mai loial prieten pe care îl poate avea cineva. Ești acolo 100% pentru prietenii tăi atunci când ei au nevoie de tine, ai fi în stare să îți dai și haina de pe tine dacă acel prieten îți e foarte apropiat și ai toată încrederea în el.
Când încrederea îți este trădată, cu greu mai accepți acea persoană în cercul tău apropiat de prieteni.
Ești o persoană stabilă, calmă și cu picioarele pe pământ. Uneori devi obositor pentru prietenii tăi mai aerieni, dar acest lucru nu e important, toți prietenii tăi te iubesc pentru încredere, loialitate și disponibilitatea de care dai dovadă. Ești un sistem de sprijin fundamental în viața prietenilor tăi… Ai grijă, totuși, să nu profite de bunătatea ta.

Gemeni
(22 mai – 21 iunie)

Tu ești tipul de prieten care face ziua bună celorlalți. Ești dorit în preajma prietenilor tăi pentru că mereu le generezi o stare de bucurie, de energie pozitivă.
Din păcate, sau fericire, prietenii tăi nu prea pot să aibă o zi “normală” atunci când ești prin preajmă pentru că mereu vrei să încerci să faci lucruri noi (de cele mai multe ori, îți ies).
Partea pe care, uneori, prietenii tăi o interpreteaza prost, e aia că tu ai capacitatea de a le deschide ochii și alegi să îi pui fată în fată cu cele mai incomode adevăruri.

Rac
(22 iunie – 22 iulie)

Tu ești prietenul iubitor. Dacă ai putea, ai fi o mămică sau un tătic pentru prietenii tăi. Oricum, de cele mai multe ori, ești umărul pe care prietenii tăi aleg să plângă.
Ești tipul de prieten care niciodată nu i-ar face pe ceilalți să se simtă prost în preajma ta. Ești prietenul care știe să asculte cu atenție, să ofere sprijin emoțional și să îi ajute pe ceilalți să își rezolve problemele.

Ești, probabil, prietenul cu cele mai profunde sentimente… partea proastă e că devi ușor dependent de prietenul tău adevărat și uneori îl sufoci cu așteptările tale de reciprocitate. Trebuie să înțelegi că oamenii nu sunt asemeni ție și dacă nu îți demonstrează în felul tău că țin la tine și te apreciază, nu înseamnă că ești neimportant pentru ei.

Leu
(23 iulie – 22 august)

Aici se află prietenul fermecător, uneori ești tipul de prieten care dă impresia celor din jur că ești buricul pământului.
Caldura, cu care îți tratezi prietenii adevărați și apropiați, este un real atu.
Ești un prieten protector și mereu o să fii dispus să îți susții și să “lupți” pentru prietenii tăi adevărați atunci când au nevoie de tine.

Dacă, din exterior, dai impresia că existența ta e una de invidiat și prin asta transmiți celorlați că ai fi egoist, pentru prietenii apropiați ție treaba stă altfel. Îți place să fii cu ei sau să îi ridici pe ei în “lumina reflectoarelor”. Problema de care te lovești atunci când încerci să îți ridici un prieten în centrul atenției, e că ei nu au curajul să se mențină acolo.

Fecioară
(23 august – 22 septembrie)

Tu ești iubita “mamă” din grupul tău de prieteni.
Tu ești prietenul care mereu are ceva de spus și tendința de a-i învăța pe ceilalți cum să fie “adulți”. Cei din jur apelează la tine în special atunci când au nevoie de ceva practic.

Ești un fel de profesor sau lider în cercul tău de prieteni. Ceea ce te caracterizează pe tine în mod special e faptul că nu impresionezi prin palavre, dar, impresionezi prin disponibilitatea de a face multe lucruri pentru prietenii tăi.
Tu nu le spui prietenilor cât de mult îi apreciezi, tu le arăți!

Balanță
(23 septembrie – 22 octombrie)

Ești prietenul la care toți apelează mai ales când au nevoie de ceva. Ai un mic “dar” care te ajută să găsești soluții simple la probleme complicate.
Ești tipul de prieten ale cărui relații sunt bazate pe echilibru… de asta nu ai așa mulți prieteni.
Cooperarea este atuul tău, ăsta nu e neapărat un secret, dar ceea ce nu știai e că poți identifica ușor ceea ce îi motivează pe prietenii tăi adevărați și apropiați (chiar dacă sunt mai puțini, n-ai nevoie de prea mulți).

Scorpion
(23 octombrie – 22 noiembrie)

Ești un prieten protectiv și ai o perspectivă aparte asupra prieteniei.
De cele mai multe ori, ai o atitudine și mentalitate profundă sau, în caz contrar, superficială. Ești tipul de prieten cu o atitudine destul de radicală, pentru tine există doar “alb” sau “negru”. Oricum, un scorpion matur a învățat să gestioneze aspectele astea și este mai tolerant.

Ești un prieten cam suspicios, temător de trădare, ai nevoie adesea de dovezi de implicare din partea prietenilor tăi.

Ești tipul de prieten care vrea ca ceilați să își arate cea mai bună versiune a lor. Atunci când tu sau un prieten al tău este “atacat” sau în conflict cu cineva, ai grijă ca acel cineva să primească ceea ce merită.

Atunci când vorbim de un prieten, la trecut, adică un fost prieten, ai o satisfacție foarte mare atunci când reușești să îl faci să “plângă” utilizându-te doar de cuvintele tale.

E posibil să fii acel prieten din grup care are anumite preocupări, aspirații care te ridică deasupra turmei. Asta te poate face uneori neînțeles în cercul tău de prieteni.

Săgetător
(23 noiembrie – 21 decembrie)

Tu ești prietenul al cărui nume mic este “distracție”. Consideri că fiecare om trebuie să aibă parte de distracție în viața lui.
Atunci când îți vezi un prieten apropiat că e trist și suferă, ai face orice doar ca să ii aduci câteva zâmbete pe chip.
Ești tipul de prieten optimist și deschis, iubit în cercul tău de prieteni.

Capricorn
(22 decembrie – 20 ianuarie)

Ești tipul de prieten care e mereu acolo în momentul oportun. Elegant, ești tipul de prieten realist și constant.
Ești un prieten destul de ambițios, cel mai adesea ai standarde înalte și aceste aspecte te fac să stabilești niște reguli ale prieteniei. Dacă regulile astea nu sunt acceptate și respectate, ai tendința de a desconsidera oamenii din jur.

Ești tipul de prieten care cu greu își lasă câștigată încrederea. De asemenea, ești prietenul care îi ghidează pe ceilalți spre scopuri și țeluri concrete și, adesea, mărețe.

În forma ta de capricorn neexperimentat, ești un prieten care se pune mereu în raport cu ceilalți și devine complexat… De asemenea, tot în forma ta neexperimentată, îți este greu să îți refuzi prietenii, fie că îți cer bani sau lucruri pe care tu nu ai vrea să le faci.

Vărsător
(21 ianuarie – 18 februarie)

Ești un tip de prieten mai “special”. Nu ai chef de implicații emoționale, te detașezi ușor de grupul tău, chiar dacă asta înseamnă momente de singurătate.

Ești tipul de prieten care îi ajută pe ceilalți să vadă puncte de vedere pe care ei nu le-au luat niciodată în considerare.
Prietenii tăi aleg să te consulte atunci când au de luat o decizie majoră. Ai capacitatea de a-i face pe ceilați să vadă mai ușor avantajele și dezavantajele unui lucru.

Unul din atuurile tale este reprezentat de faptul că ceilalți se simt liberi în jurul tău și nu le este teama că i-ai putea judeca… Asta dacă nu îmbraci hainele unei persoane atotștiutoare care are mereu dreptate.

Pești
(19 februarie – 20 martie)

Ești un prieten care știe să asculte și să empatizeze. Dacă ești un pește norocos, atunci ai și talente artistice.
Ești un prieten modest și autentic, cei din jur apreciază atitudinea ta care transmite stabilitate și cunoaștere de sine.

Atunci când nu simți că prietenul tău se implică în relația voastră de prietenie, tinzi să păstrezi prietenia dar la un nivel superifial.

Dacă ți-a plăcut articolul și te regăsești, distribuie și prietenilor tăi.